Áñ÷éêÞ ×Üñôçò ÐëïÞãçóçò ÁíáæÞôçóç
 
, 99

 

Η χþρα μας διÝρχεται δýσκολες μÝρες. Επß δυο χρüνια η εκλεγμÝνη κυβÝρνηση προσπαθεß ν’ αποτρÝψει την ολοκληρωτικÞ κατÜρρευση. Οι μÝρες και οι στιγμÝς γßνονται κρισιμüτερες απü την πολιτικÞ σýγχυση που ουσιαστικÜ και επικοινωνιακÜ βιþνει ο Ýλληνας πολßτης. ¸χει φθÜσει σε σημεßο, που ο αριστερüς λüγος να ταυτßζεται με τον δεξιü και αντßστροφα και οι εκφραστÝς του συναγωνßζονται σε ανευθυνüτητα - ξανÜ στο üνομα των μικροκομματικþν υπολογισμþν τους - üπως και πριν εßκοσι δýο χρüνια. ΑυτÞ η δεξιÜ και αυτÞ η αριστερÜ εßναι μÝρος του πολιτικοý συστÞματος το οποßο η αριστερÜ λοιδορεß και η δεξιÜ το ψÝγει επειδÞ δεν ελÞφθησαν, ως Ýπρεπε στο παρελθüν, αντιδημοφιλεßς αποφÜσεις που θα Ýσωζαν τη χþρα.
ΣÞμερα που η κυβÝρνηση αναλαμβÜνει αυτÞ την ευθýνη, πρÜττουν το ßδιο, και κυρßως η δεξιÜ – κýρια υπεýθυνη της κρßσης - που δραπÝτευσε απü την κυβÝρνηση το φθινüπωρο του 2009, και δýο χρüνια μετÜ προτεßνει συνταγÞ που δεν αποδÝχονται οýτε οι ομοúδεÜτες της Ευρþπης.
Στην κατεýθυνση της ανευθυνüτητας κινεßται και η συμπεριφορÜ των γνωστþν ακροδεξιþν κýκλων της ιεραρχßας της εκκλησßας, η οποßα αντß να προστρÝξει και να συνεισφÝρει πατριδο- δημοκοπεß για να αποφýγει τις πρÝπουσες αποφÜσεις και να συνδρÜμει το Ýθνος. ¸τσι οδÞγησαν την ιεραρχßα της εκκλησßας στην τελευταßα απüφαση, δεßγμα απτü μικροκομματισμοý και πολιτικαντισμοý.
Ο προκαθÞμενος της Εκκλησßας της ΕλλÜδας, Üνθρωπος με ιστορßα και αποδεδειγμÝνη αξßα και σεμνüτητα, ο οποßος βßωσε την απαξßα απü την προγενÝστερη λαßλαπα, που δυνÜστευσε την εκκλησßα, εßμαι βÝβαιος üτι θα αντισταθεß στο κλßμα του διχασμοý που οργανþνουν ξανÜ, üπως πριν λßγα χρüνια, οι ρεβανσιστÝς.
Απüδειξη των üσων καταγγÝλλω εßναι και το ακüλουθο περιστατικü:
ΠροχθÝς, 99η επÝτειο απελευθÝρωσης της ακριτικÞς νÞσου ΛÞμνου, μετÜ το πÝρας της δοξολογßας στην Μητρüπολη του νησιοý, κÜποιος ιερÝας ονüματι Νικüλαος ΚαλογιÜννης, ενþπιον πολιτþν, βουλευτþν, τοπικþν αρχþν και πιστþν, καλοýσε με πýρινο λüγο το λαü να εξεγερθεß:
• ΕνÜντια στο καθεστþς της «υποτÝλειας»
• ΕνÜντια στην Ευρþπη που «ρουφÜ» το αßμα του ελληνικοý ορθüδοξου λαοý και απεργÜζεται δεινÜ και αιχμαλωσßα του φρονÞματος του, üπως Ýπραξε το 1453 που μας παρÝδωσαν στους Τοýρκους!!!
• ΕνÜντια στην ντüπια «κατοχικÞ» κυβÝρνηση και την ξÝνη τροúκανÞ πολιτικÞ εξουσßα σηκþνοντας δυνατÜ το χÝρι εναντßον τους, να εκδιωχθοýν με κÜθε τρüπο.
ΠληροφορÞθηκα üτι ο συγκεκριμÝνος ιερÝας εßναι διπλοθεσßτης και λαμβÜνει δυο μισθοýς απü το κρÜτος το οποßο κατÜ τα Üλλα καταγγÝλλει! Εκεßνον του ιερÝα - χωρßς üμως να Ýχει ενορßα για να προσφÝρει τις υποτιθÝμενες υπηρεσßες του- και εκεßνον του καθηγητÞ, σε ΓυμνÜσιο του νησιοý.
Γιατß üμως να υστερÞσει σε πολιτικαντισμü και ποπουλισμü Ýνας παπÜς που διπλομισθοδοτεßται, üταν διÜφοροι αρχιερεßς και μÜλιστα οι φερÝλπιδες καταλλÞλως προπαγανδιζüμενοι - üπως ο Μητροπολßτης Μεσογαßας και ΛαυρεωτικÞς κ. Νικüλαος- που στο üνομα της ακροδεξιÜς ιδεολογßας του αεßμνηστου προκαθÞμενου επιδιþκει - να καρπωθεß κι αυτüς ο Ýρημος, ως δελφßνος της ιεραρχßας της εκκλησßας μÝρος της κληρονομιÜς του?.
Αγνοοýν οι Üμοιροι, την ιστορßα που διδÜσκει üτι üσοι ζÞλεψαν την πρακτικÞ του Θεüκλητου Μηνüπουλου δεν Ýχουν καμßα τýχη. Θα εßναι απλÝς καρικατοýρες του φαιδροý προκαθÞμενου που ηγεßτο του λιθοβολισμοý του ομοιþματος του Ελευθερßου ΒενιζÝλου στα χρüνια του διχασμοý.
Ο εκσυγχρονισμüς του κρÜτους σαφþς συμπεριλαμβÜνει την απελευθÝρωση κλειστþν επαγγελμÜτων αλλÜ δεν μπορεß ν’ αφÞσει εκτüς προνüμια ΑρχιερατικÜ και ο λογαριασμüς να στÝλνεται στο κρÜτος για χριστιανικοýς παχυλοýς μισθοýς, λιμουζßνες και οδηγοýς, γραμματεßς και υποκüμους εφ’ üρου ζωÞς στην υπηρεσßα τους. ΕπειδÞ αμφιβÜλω αν το παρÜδειγμα της λιτÞς χριστιανικÞς ζωÞς μποροýν να το δþσουν πλÝον απü μüνοι τους, θα πρÝπει να αντιμετωπισθεß το μÝγα θÝμα της μισθοδοσßας üλων των λειτουργþν της εκκλησßας. Θα πρÝπει να υπÜρξει χρονοδιÜγραμμα üπου το κρÜτος θα εγγυηθεß την ευθýνη μισθοδοσßας üσων υπηρετοýν και μüνο, και εφüσον δεν εßναι αργüσχολοι, üπως ο πολιτευüμενος «ιερÝας» της ΛÞμνου. Απü κει και πÝρα θα εßναι ευθýνη της εκκλησßας üπως συμβαßνει σ´ üλο τον πλανÞτη. Να υπÜρξει ισüτιμη φορολογßα στα εισοδÞματÜ τους που σÞμερα διαφεýγουν. Ο παραλογισμüς, η υπηρÝτηση της πßστης και της λατρεßας, να εßναι κρατικÞ και να μισθοδοτεßται δεν απαντÜται πουθενÜ στον κüσμο σε οποιοδÞποτε θρησκευτικü δüγμα.
ΕνημÝρωσα τα Υπουργεßα Παιδεßας και Οικονομικþν, προκειμÝνου να ελÝγξουν τα σχετικÜ με τον κýριο ιερÝα.